Kohalik saunatootja teenis kuuma kasumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ha Servi müügijuht Henton Figueroa.
Ha Servi müügijuht Henton Figueroa. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti edukaim saunatootja Ha Serv OÜ tegi mullu ilusa aasta ja teenis pea 3,4 miljonit eurot puhaskasumit.

Tartus Reolas tegutseva firma käive suurenes aastaga 40 protsenti ja küündis 27,2 miljoni euroni. Kasum kasvas 61 protsenti 3,4 miljoni euroni, selgub Ha Servi majandusaasta aruandest.

Kontserni müügitulust tuli mullu 71 protsenti höövelmaterjali tootmisest ja 25 protsenti saunade ja saunaelementide müügist. Ülejäänud tulu tuli puidu müügist.

Peamiselt välisturgudele keskendunud ettevõtte suurim turg oli 2017. aastal Soome, kust tuli üle kolmandiku käibest. Suuruselt järgmine turg on ettevõtte jaoks Eesti. Korralik kasv tuli veel Saksamaa, Rootsi, Prantsusmaa, Belgia, Hollandi ja Iraani turult.

Ha Servi möödunud aasta üks olulisem sündmus oli termopuittoodetele tootmisele spetsialiseerunud Soome ettevõtte Suomen Lämpöpuu Oy omandamine.

Ha Serv kuulub riskikapitali fondile Livonia Partners, mille üks omanik on Eesti suurettevõtja ja LHV Groupi omanik Rain Lõhmus.

Ha Serv on viimastel aastatel kiiresti kasvanud ettevõte, mis toodab ja turustab saunamaterjali, terrassi- ja voodrilaudu ning valmissaunu. Ha Servi eesmärk on pakkuda kõrge lisandväärtusega tooteid. Ettevõttes töötas eelmise aasta seisuga keskmiselt 221 töötajat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles