Eesti inimesed jäävad lisapuhkepäevast järjekordselt ilma (5)

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Mitmel pool Euroopas on riigipüha ka ülestõusmispühade 2. püha, kuid Eestis on sellekohased ettepanekud korduvalt tagasi lükatud.
Mitmel pool Euroopas on riigipüha ka ülestõusmispühade 2. püha, kuid Eestis on sellekohased ettepanekud korduvalt tagasi lükatud. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Tänasel valitsuse istungil on arutluse all riigikogu Eesti Keskerakonna fraktsiooni ettepanek muuta ülestõusmispühade 2. püha riigipühaks ja puhkepäevaks. Justiitsministeerium teeb aga valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada.

Justiitsministeeriumi hinnanul ei selgu eelnõu seletuskirjast, millised on Eesti keskmise töönädala pikkuse lühendamise võimalikud mõjud sisemajandusele. Ministeeriumi hinnangul ei saa nõustuda ka eelnõu autori hinnanguga, et eelnõu vastuvõtmine täiendavaid riigieelarvelisi kulutusi kaasa ei too.

Kaudsed kulud uue riigipüha kehtestamisega siiski kaasneksid, näiteks PPAs, kiirabis, hoolekandeasutustes jms asutustes tuleb töötajatele pühade ajal töötamise eest maksta topelt tasu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles