NÄDALA PERSOON Madis Kallas: makse saab nõuda neilt, kel rohkem vara (15)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Ministriametist loobunud ja riigikogu liikmena tööle asunud Madis Kallas kodusaarel Kuressaare keskväljakul. Ta on kaks aastat olnud perest eemal, käinud Saaremaal ainult nädalavahetustel, pidanud nädala sees videokõnesid lastega. See oli lastele üllatus, et isa on järsku kodus. Viieaastane tütar küsis veel pühapäeval, millal isa jälle ära sõitma hakkab.
Ministriametist loobunud ja riigikogu liikmena tööle asunud Madis Kallas kodusaarel Kuressaare keskväljakul. Ta on kaks aastat olnud perest eemal, käinud Saaremaal ainult nädalavahetustel, pidanud nädala sees videokõnesid lastega. See oli lastele üllatus, et isa on järsku kodus. Viieaastane tütar küsis veel pühapäeval, millal isa jälle ära sõitma hakkab. Foto: Irina Mägi

Saarlane Madis Kallas (SDE) loovutas eelmisel nädalal vabatahtlikult ministriportfelli, tuues põhjenduseks, et tahab rohkem aega veeta laste ja abikaasaga. Ega keegi teda uskunud. Mis jutt see on, et täisjõus mees nüüd niimoodi?

Kui Madis Kallast tähelepanelikult kuulata, siis saab selgeks, et ministrina tegutses ta «mürgises keskkonnas», kus pidi iga oma poliitilise eesmärgi eest lakkamatult võitlema. Tema põhiline oponent oli valitsuses Reformierakond, kelle vallata on rahakotirauad. Aga kuidas hoida elus väikesi valdu, koole ja talusid, kui raha läheb aina enam suurtele ja veel suurematele? Ministrielu pingest annab tunnistust üks detail: käekell seisab ta randmel juba mitu kuud, sest pole olnud aega vahetada patareid.

Madis Kallas jääb veel aastateks meelde Eesti Robin Hoodina, poliitikuna, kes tahab võtta rikastelt ja anda vaestele, kuigi selle konkreetse lahenduse autor on hoopis Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles