Vald tegi laevaehitajale saastehoiatuse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaehitaja sõnul nemad kemikaale ei kasuta ning kanalisatsiooni jõuab seebivesi.
Laevaehitaja sõnul nemad kemikaale ei kasuta ning kanalisatsiooni jõuab seebivesi. Foto: AFP / Scanpix

Saaremaal tegutsev laevaehitustehasd Baltic Workboats sai Kaarma vallalt hoiatuse, et firma tegevusest tekkiv heitvesi võib mõjuda kehvalt piirkonna kanalisatsioonitrassile. Ettevõtte sõnul pole selleks alust.


«Meie eesmärk oli firmat lihtsalt hoiatada ja osutada võimalikule probleemile,» lausus Kaarma vallavanem Ülo Vevers Meie Maale.

Firma Baltic Workboats kvaliteedijuht Kalle Aeg ütles, et Kaarma vald viitas, et firmast lähtuv heitvesi võib põhjustada kanalisatsioonitrassi roostetamist.

«Meile oli see kiri pisut arusaamatu, sest näitajad ei ole nii halvad,» ütles Kalle Aeg. Tema sõnul on seetõttu pisut mõistetamatu, miks vald saatis firmale olmekeemia kohta esildise.

Kalle Aeg osutas, et laevaehitustehas ei kasuta tootmises mürgiseid kemikaale.

«Tegu on pigem seebivee või pesupulbriga, mis ei tohiks mingeid normist suuremaid näitajaid esile tuua. Me ei kasuta tootmises mingit keemiat,» rääkis Kalle Aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles