Fujifilm vabaneb suurkoondamise käigus 10 000 inimesest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fujifilmi tegevjuht Shigetaka Komori teatas tänasel pressikonverentsil suurkoondamisest ühes ettevõtte tütarfirmas.
Fujifilmi tegevjuht Shigetaka Komori teatas tänasel pressikonverentsil suurkoondamisest ühes ettevõtte tütarfirmas. Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS

Jaapani tehnoloogiafirma Fujifilm teatas kolmapäeval 10 000 töökoha koondamisest oma tütarfirmas Fuji Xerox 2020. aasta märtsiks, tulenevalt rasketest turuoludest.

Lisaks sellele teatas Fujifilm ka kavatsusest ühendada Fuji Xerox USA Xeroxiga, et luua käibelt «maailma suurim dokumendilahenduste firma». Koondamised on osa kulukärpe plaanist, millega loodetakse aastas säästa 460 miljonit dollarit, teatas Fujifilm.

Fujifilm asutati 1934. aastal ning see tegeleb peamiselt fotograafiatarvetega, kuid samuti kosmeetika ja meditsiinitarvetega. Fuji Xerox toodab printereid ja koopiamasinaid, ning selles töötab kokku ligi 46 000 inimest.

«See ühinemine peaks looma suurel hulgal sünergiaid,» teatas ettevõte, märkides, et kui Fuji Xerox tegutseb peamiselt Jaapanis ja Aasias, siis Xerox tegutseb USA-s ja Euroopas.

Fuji Xerox on Fujifilmi ja Xeroxi ühisettevõte ning Xeroxile kuulub selles 25-protsendiline osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles