Uue iPhone’i rekordmüük kergitas Apple’i aktsia 700 dollarile

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut iPhone'i ootavad inimesed New Yorgi tänaval
Uut iPhone'i ootavad inimesed New Yorgi tänaval Foto: SCANPIX

Uudis, et Apple on müünud esimese tunniga üle kahe miljoni eeltellimise, kergitas ettevõtte aktsia hinna üle 700 dollari taseme.

Ehkki Nasdaqi ametlikul kauplemispäeval kerkis aktsia 1,23 protsenti uuele rekordtasemele 699,78 dollarile, järelkauplemisel hinnatõus jätkus ning tehnoloogiagigandi aktsia hind kerkis 701,79 dollarini. Sel aastal on väärtpaber kallinenud 79 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Eile pärastlõunal teatas Apple, et esimese 24 tunniga telliti üle kahe miljoni uue telefoni iPhone 5, mis on üle kahe korra enam kui eelmine müügirekord.

Alates 2007. aasta suvest, mil iPhone esmakordselt müüki tuli, on mobiiltelefonist saanud Apple’i tipptoode, mis annab kaks kolmandikku ettevõtte kasumist.

Üle 600 dollari taseme kerkis aktsia hind juulis, üle 500 dollari veebruaris ning üle 400 dollari taseme eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles