Valitsuse loodud kaitsetööstuse fond – mis probleemi see lahendab?

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Esmaspäeval tutvustasid kaitsetööstuse fondi loomist majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo ja riikliku investeerimisfondide valitseja AS SmartCap juht Sille Pettai.
Esmaspäeval tutvustasid kaitsetööstuse fondi loomist majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo ja riikliku investeerimisfondide valitseja AS SmartCap juht Sille Pettai. Foto: Tairo Lutter

Möödunud nädalal otsustas valitus luua kaitsetööstuse fondi, mis investeeriks nii otse kui erafondide kaudu Eesti kaitsetööstusettevõtetesse ja mille esialgne maht on 50 miljonit eurot.

Peaminister Kaja Kallas ütles eelmisel nädalal valituse plaani tutvustades, et Eestis on väga kõrgelt arenenud tehnoloogiasektor, mille võimsuse kasutamiseks riikliku julgeoleku suurendamisel on turutõrge ja siinkohal saab riik oma seemnerahaga appi tulla.

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo lisas tänasel pressikonverentsil, et turutõrge seisneb selles, et vaatamata Ukrainas juba teist aastat lõõmavale sõjale, keelduvad rahvusvahelised investeerimisfondid investeerimast kaitsetööstusse või ka kahese kasutusega tehnoloogiaid arendavatesse ettevõtetesse. Seega on nendel ettevõtetel väga raske rahastust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles