Enamik Soome majandusteadlasi ei poolda euroalast lahkumist

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Soome suurima päevalehe Helsingin Sanomat eelmisel nädalal tehtud küsitlusest selgus, et enamik Soome majandusasjatundjaist ei poolda euroalast lahkumist.

23st küsitletud majandusteadlasest 18 ei pooldanud euroalast lahkumist, lahkumise poolt oli kolm ning «ei oska öelda» variandi valis kaks majandusasjatundjat.

Lahkumist mitte pooldanud vastajad põhjendasid valikut erinevalt: rõhutati nii lahkumise poliitilisi negatiivseid tagajärgi, lahkumisega seotud kulusid kui ka asjaolu, et eraldiseisev valuuta oleks maailmamajanduses liiga väike.

Euroalast lahkumist pooldanud majandusasjatundjad tõid põhjusena välja asjaolu, et euro päästaks ainult Euroopa ühendamine föderaalriigiks, mille loomine oleks aga praegu poliitiliselt vastuvõetamatu.

«Eurokriisil on ainult kaks lahendust: föderaalriigi loomine koos sissetulekute ülekandega või lahkuminek,» selgitas oma arvamust Tampere ülikooli professor Hannu Laurila.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles