Patsiga poisi asemel patsiga tüdruk

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustüdruk
Ehitustüdruk Foto: SCANPIX

Archimedese uuendussiirdeprojektide juhataja Ramia Allevi sõnul tuleb tööturu olukorra parandamiseks aktiveerida neid rahvastikugruppe, mis praegu tööturul nii aktiivselt kaasa ei löö.

Eestis osalevad Allevi sõnul naised tööturul väga aktiivselt. Samas nii Eestis kui Euroopas täidavad madalama ja keskmise kvalifikatsiooniga töökohti enamasti naised. Kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvaid ameteid aga enamasti mehed.

«Siin aitaks hoiakute muutus. Miks ei võiks patsiga poisi asemel olla patsiga tüdruk? See aitaks struktuurse tööpuuduse olukorra lahendamisele kaasa,» rääkis Allev.

Lisaks tuleks kindlasti silmas pidada ka ühiskonna vananemist. Euroopas peetakse täna vanemaealiseks töötajaks seda, kes on üle 50 aasta vana, paarikümne aasta pärast peab see määratlus kindlasti muutuma.

«Uute oskuste omandamine ei tähenda alati oskuste omandamist uute töökohtade jaoks, neid on vaja ka vanade erialade jaoks, kui mõtleme kasvõi näiteks lüpsirobotite peale. Praeguse aja loomafarm meenutab juba kosmoselaeva juhtpulti,» märkis Allev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles