Päevatoimetaja:
Angelina Täker

ANDRUS KARNAU Kuidas ahne töö neelas naiste sissetuleku (2)

Copy
Harvardi ülikooli professor Claudia Goldin pälvis mullu Nobeli majandusteaduste auhinna selle eest, et on edendanud meie arusaamist naistest tööturul. Ta on kolmas naine, kes on pälvinud Nobeli majanduspreemia ja samas esimene naine, kes on saanud selle ainuisikuliselt. Pildil on ta Harvardi ülikoolis antud pressikonverentsil.
Harvardi ülikooli professor Claudia Goldin pälvis mullu Nobeli majandusteaduste auhinna selle eest, et on edendanud meie arusaamist naistest tööturul. Ta on kolmas naine, kes on pälvinud Nobeli majanduspreemia ja samas esimene naine, kes on saanud selle ainuisikuliselt. Pildil on ta Harvardi ülikoolis antud pressikonverentsil. Foto: Lauren Owens Lambert/AFP/Scanpix

Nobeli preemia võitja, Ameerika majandusteadlase Claudia Goldini elukäik on kui värviline suuremõõtmeline illustratsioon tema uurimistööle, mis otsis naiste ja meeste palgalõhe põhjusi.

Claudia Goldini «Karjäär ja perekond» (tõlkinud Jana Linnart), mis äsja eesti keeles ilmus, võtab kokku kõrgharidusega Ameerika naiste ja meeste palgalõhe põhjused. Muuhulgas toob ta raamatus näiteid oma elust – ta on saanud väiksemat tasu kui samasugust tööd teinud mehed.

Goldin on ise esimesena ületanud terve rea naistele seatud tõkkeid. Ta oli esimene Harvardi ülikooli majandusteaduskonna naistöötaja, Nobeli preemia laureaatide hulgas on ta alles kolmas naine.

Märksõnad

Tagasi üles