Kaitsetööstuse kriitika: areng on jätkuvalt bürokraatia taga kinni

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Kaitsetööstusettevõtte DefSecIntel Solutions tegevjuht Jaanus Tamm.
Kaitsetööstusettevõtte DefSecIntel Solutions tegevjuht Jaanus Tamm. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liidu nõukogu liige Jaanus Tamm ütles riigikogus esinedes, et kaitsetööstussektorist võiks saada uus Eesti edulugu, kuid paraku on selle üheks takistuseks siinne bürokraatia.

Riigikogu arutas eelmisel nädalal majanduskomisjoni algatatud olulise tähtsusega riiklikku küsimust «Kuidas tõsta tootlikkust Eesti majanduses?». Arutelul esines ka kaitsetööstusettevõte DefSecIntel Solutions asutaja ja tegevjuht ning Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liidu ja Eesti kaitsetööstusklastri nõukogu liige Jaanus Tamm.

Jaanus Tamm peatus mitmel konkurentsivõime raportis käsitletud teemal, nende hulgas bürokraatiarohkusel. Ta ütles, et kui Eestis tahaks täna ehitada kaitsetööstusvaldkonna või tööstuspargiga seotud tehaseid, siis võtaks see bürokraatia tõttu aega kolm aastat. «Aga täna neid asju on vaja kohe. Mis me teeme, on see, et me toodame väljaspool. Me toodame Ukrainas, mis on okei, kuna me panustame sinna,» kirjeldas Tamm ja lisas, et tehase ehitamine on lihtsam nii Soomes kui ka Lätis.

Tagasi üles