Swedbank soovitab osta Tallinki ja Enefit Greeni aktsiaid

PM Majandus
Copy
Eesti-Soome on ülekaalukalt kõige tulusam liin, kus Tallink on selge turuliider 48-protsendise reisijate ja 51-protsendise ro-ro kaubaveo turuosaga. Seda toetas ka uusima laeva MyStar liinile lisandumine.
Eesti-Soome on ülekaalukalt kõige tulusam liin, kus Tallink on selge turuliider 48-protsendise reisijate ja 51-protsendise ro-ro kaubaveo turuosaga. Seda toetas ka uusima laeva MyStar liinile lisandumine. Foto: Sander Ilvest

Swedbank kordas Tallinki ja Enefit Greeni ostusoovitust. Pank jättis Tallinki aktsia hinnasihi samaks ehk 0,9 eurole, Enefit Greeni puhul langetati hinnasihti tagasihoidlikemate ootuste tõttu 5,5 eurolt 5,1 eurole.

«Tallinki neljanda kvartali müügitulu vähenes aastaga 4,9 protsendi võrra ehk 193,7 miljoni euroni. Seda mõjutas väiksem tulu laevade välja prahtimisest. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes oli see 39 protsenti väiksem,» kirjutab Kaimo Aljas analüüsis.

Neljanda kvartali tulemuste järel vähendas Swedbank 2024.–2025. aasta prognoositavat müügitulu vastavalt 6,2 protsendi ja 7,6 protsendi võrra, mis on peamiselt seotud pisut tagasihoidlikemate ootustega prahtimistulude ja reisijate mahu kasvu suhtes. Sellest tingituna vähendati ka EBITDA ootuseid 2024. aastaks 208 miljoni euroni (eelnevalt 229 miljonit eurot) ja 2025. aastaks 221 miljoni euroni, kuigi varem oli prognoos 238 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles