Maailmapanga president nimetatakse 20. aprilliks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga president Robert Zoellick lahkub ametist pärast ametiaja lõppemist juuni lõpus.
Maailmapanga president Robert Zoellick lahkub ametist pärast ametiaja lõppemist juuni lõpus. Foto: SCANPIX

Maailmapank teatas, et uus president nimetatakse ametisse 20. aprilliks, et ta saaks alustada kevadiste Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Maailmapanga kohtumistega Washingtonis.

Maailmapanga praegune president Robert Zoellick kinnitas kolmapäeval, et lahkub ametist, kui tema viieaastane ametiaeg 30. juunil täis saab.

Traditsiooniliselt nimetab Maailmapanga presidendi USA ja nii on varem võimalike kandidaatidena läbi käinud Ühendriikide välisministri Hillary Clintoni ja endise rahandusministri Larry Summersi nimi.

Zoellicki juhtimisel etendas Maailmapank ajaloolist rolli ülemaailmse majanduskriisi ajal, täiendades varusid rekordilise summaga, et anda üle 247 miljardi dollari arenevate riikide majanduskasvu edendamiseks ja vaesusest jagusaamiseks, öeldi panga avalduses.

Zoellick ütles omalt poolt, et pank on praegu tugev, terve ja uuteks väljakutseteks valmis, sestap on mul loomulik aeg lahkuda ja toetada uut juhtkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles