Swedbank võtab Balti pankade juhtimise kindlama kontrolli alla

BNS
Copy
Swedbanki juhi Olavi Lepa sõnul on naiivne arvata, et palku varjates saaks neid madalal hoida.
Swedbanki juhi Olavi Lepa sõnul on naiivne arvata, et palku varjates saaks neid madalal hoida. Foto: Tiina Oja

Swedbanki grupi nõukogu on otsustanud luua uue Swedbank AB tütarettevõtte. Tegemist on valdusühinguga, mis koondab enda alla Eestis, Lätis ja Leedus tegutsevad tütarpangad. Muudatuse eesmärgiks on muuta juhtimiskorraldust selgemaks ning määratleda täpsemalt Balti pangaduse kohustusi ja vastutust.

«Alustasime pangas juhtimiskorra mudeli täiustamisega 2020. aasta alguses, järgides regulaatorite nõuandeid ning pangandussektori häid tavasid. Muudatuste eesmärk on tagada lihtne ja läbipaistev vastutus- ja otsustusstruktuur, mis hõlbustab panga pikaajalise strateegia elluviimist Swedbanki kõigil neljal koduturul: Eestis, Lätis, Leedus ja Rootsis,» selgitas grupi tegevjuht Jens Henriksson.

Valdusühingu nõukogu esimeheks saab Swedbanki grupi tegevjuht ning tegevjuhi kohale asub Balti panganduse juht. Uus valdusühing kuulub täielikult Swedbank AB-le ning sellest saab Eestis, Lätis ja Leedus tegutsevate Swedbanki tütarpankade ainuomanik. Valdusühingu tegevjuht määratakse ka nõukogu esimehe kohale Swedbank Eestis, Lätis ja Leedus.

Swedbank Eesti tegevjuht Olavi Lepp sõnas, et muudatus täpsustab Swedbank Eesti juhtimiskorraldust. Uus ettevõte jätkab tööd era- ja äriklientide pangateenuse arendamisel Eestis, Lätis ja Leedus ning seda asuvad juhtima Balti panganduse juhtkonna liikmed. Ettevõte registreeritakse Lätti.

Juhtimismuudatused ei mõjuta Swedbanki kliente Eestis, Lätis, Leedus ega Rootsis.

Sõltuvalt regulaatorite tagasisidest võib valdusettevõte alustada tööd 2021. aasta keskpaigast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles