LVM Kinnisvara: 7 põhjust, miks eelistada maja korterile

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja.
Eramaja. Foto: SCANPIX

Kas koduks valida korter või maja?  LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing toob välja seitse põhjust, miks tasub valida maja:

1. Abiruumid - kuigi korteri juurde kuulub reeglina panipaik, on majas lisaks abiruumidele enamjaolt ka kelder ning pööning, mida saab täiendavalt abiruumidena kasutada.

2. Krunt - kuigi ruutmeetrite poolest on korterelamute juurde kuuluvad krundid suuremad, on elamu juurde kuuluvat maad omaniku kasutuses rohkem. Lisaks võid seda kasutamise parima äranägemise järgi. Ja loomulikult on oma peenralt korjatud maasikad kõige magusamad.

3. Hoolduskulud - majaga seotud kulud ruutmeetri kohta on madalamad kui korteril, sest kõiki töid ei ole vaja tellida. Lisaks on muru niitmine ja lumekoristus hea treeningu eest. Ära jäävad ka ühistuga seotud kulud.

4. Vabadus -  ühistutes on kodukord, mida tuleb jälgida nii autode parkimise, kui pesu kuivatamise osas, oma maja puhul oled otsustes vaba.

5. Privaatsus - korteri puhul pead arvestama naabrite ja nende lähedusega, majas elades kohtud nendega siis, kui ise seda soovid.

6. Paindlikkus - korterelamus pead lähtuma enamuse huvist, majas võid remondi või uue pliidi ehitusega alustada millal tahes.

7. Asukoht - elamud paiknevad reeglina rohelistes piirkondades eemal kesklinna mürast, tihedast liiklusest ja teenindusettevõtetest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles