Tööstusettevõtete kindlustunne novembris pisut langes

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EESTI KONJUKTUURIINSTITUUDI (EKI) direktor , MARJE JOSING
EESTI KONJUKTUURIINSTITUUDI (EKI) direktor , MARJE JOSING Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Konjunktuuriinstituudi andmeil kahanes tööstusettevõtete kindlustunne novembris kuuga punkti võrra 1 punktile, möödunud aasta samal kuul oli näitaja samuti 1 punkti.

Ootus toodangu mahule järgneva kolme kuu jooksul langes novembris oktoobri 5 punktilt koguni -7 punktile, mullu novembris oli näitaja -4 punkti.

Hinnang varudele püsis möödunud kuu tasemel ehk -7 punkti juures, aasta varem oli näitaja samuti -7 punkti.

Hinnang praegusele nõudlusele tõusis kuuga aga 7 punkti võrra -5 punktilt 2 punktini. Aasta tagasi oli näitaja 1 punkti.

Ehitussektori kindlustunne langes novembris oktoobri 13 punktilt 5 punktile, möödunud aasta novembris oli näitaja 7 punkti.

Ehitusettevõtete hinnang tellimuste portfellile langes kuuga punkti võrra 10 punktile. Möödunud aasta novembris oli näitaja 14 punkti.

Ehitusettevõtete ootus töötajate arvule järgneva kolme kuu jooksul langes kuuga lausa 14 punkti võrra 0 punktile, 2017. aasta novembris oli see -1 punkti.

Eesti Konjunktuuriinstituut avaldab igakuiselt konjunktuuribaromeetrid, mis näitavad küsitluse positiivsete ja negatiivsete vastuste protsentide vahet. Kindlustunde indikaator on Euroopa Komisjoni kasutatav baromeetri sünteesindikaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles