ERR: nutitelefonide võidukäik kasvatab mobiilifirmade kasumeid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: SCANPIX

EMT ja Tele2 kolmanda kvartali heade äritulemuste taga on suuresti andmeside, mille maht on üksnes aastaga kasvanud mitmekordseks ning ka nutitelefonide levik saab aina hoogu juurde – aasta lõpuks on umbes pooled müüdud telefonidest nutikad.

Inimeste huvi telefonide abil internetirõõme nautida lubab telekomifirmadel aastatagusega võrreldes üpris rammusaid kolmanda kvartali tulemusi raporteerida, vahendab ERR Uudised.

Näiteks Tele2 maksude-eelne kvartalitulu kasvas aastaga kolmandiku võrra ning selle põhjuseks on oma võidukäiku tegevad nutitelefonid ja netipulgad ehk mobiilne andmeside.

«Viimase aastaga on andmeside kasutuse hulk kasvanud 10 korda ja me võime praegu tuelmusi vaadates öelda, et iga nädal püstitatakse uus rekord, kasv jätkub väga hoogsalt,» ütles Tele2 klienditeeninduse direktor Kristiina Mitt.

EMT võrgus kasvas mobiiliinterneti kasutus samuti kordades, mis sunnib ettevõtet endale piltlikult öeldes üha jämedamaid kaableid ehitama – aastaga on andmemahud kasvanud neli korda, mis tähendab suuri investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles