Elektrilevi: oleme valmis hinda langetama (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Oleme esitanud Konkurentsiametile materjalid ettevõtte kulude läbivaatamiseks juba tänavu 1. märtsil, teatas Elektrilevi.

 Võrguettevõtte kulude läbivaatus on alati pikaajaline protsess, millest valdav osa on tänaseks läbitud, kinnitas ettevõte pressiteates.

Esitame Konkurentsiametile tähtajaks hinna langetamise taotluse ja anname sellest kindlasti meedia kaudu ka laiemale avalikkusele teada, lubas ettevõte.

Võrguteenuse osutamine on reguleeritud valdkond, kus põhjendatud kulusid kontrollib ning lubatud tulukuse kehtestab Konkurentsiamet. Kulude muutusel esitavad võrguettevõtted Konkurentsiametile taotluse hinna muutuseks.

Elektrilevi on viimastel aastatel saavutanud olulist edu efektiivsuse kasvatamisel – oleme suutnud viimase viie aasta jooksul hoida ettevõtte püsikulud samal tasemel vaatamata ümbritseva keskkonna kallinemisele, teatas ettevõte.

Samuti on investeeringud kaugloetavatesse arvestitesse ja nutikasse tehnoloogiasse vähendanud elektrivõrgu kadusid viiendiku võrra. Saavutatud tulemused ja ettevõtte kulude kokkuhoiu soovib Elektrilevi tuua tarbijateni läbi väheneva võrguteenuse hinna.

Konkurentsiamet teatas täna, et Elektrilevi OÜ rakendatavad võrgutasud ei ole kulupõhised ning tegi ettevõtjale vastavasisulise ettekirjutuse.

Konkurentsiamet nõuab, et võrgutasu peab langema 6,7%. Kuna võrgutasude osakaal moodustab lõpphinnast 50-55%, siis sellega peaks keskmisele kodutarbijale elektri lõpphind langema 3,6%.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles