Josing: ei usu, et euro uuel aastal ostmist vähendab

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid eelmise aastavahetuse aegu Tallinnas jõuluturul.
Vene turistid eelmise aastavahetuse aegu Tallinnas jõuluturul. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing lükkas ümber kuulduse nagu tuleks aasta esimesed kuud Eesti kaubanduses seoses eurole minekuga eriti rasked, kuna inimestel on raha siis füüsiliselt palju vähem käes.


«Inimesed tarbivad niigi juba väga mõistlikult ja igapäevased kulutused tuleb ka uuel aastal ära teha,» lausus Josing. Juba praegu ostetakse tema sõnul vaid seda, mida peab ostma.

Palju oleneb tema sõnul ka kaubanduse käitumisest. Kindlasti tulevad kaubamajades suured soodusmüügid ja osa inimesi lükkab nende ootuses oma oste edasi. Kaubandus võiks tekkivat olukorda oskuslikult enda kasuks ära kasutada.

Jaanuaris toidavad kaubandust ja selle kaudu kogu Eesti majandust kindlasti ka siin viibivad Vene turistid, kes jätavad igal aastal aastavahetuse aegu Eestisse hulga raha.

Josingu sõnul kasvavad tõenäoliselt ka soomlaste ja teiste Euroopa riikide elanike ostud, sest nende jaoks läheb pilt palju selgemaks ja jääb ära tülikas valuutavahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles