Börsi esimese poolaasta tegija oli Järvevana aktsia

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Börs
Tallinna Börs Foto: Mihkel Maripuu

Esimene poolaasta oli Tallinna börsi tervikuna nutune, ühe vähese erandina kerkis Järevvana aktsia enam kui viiendiku võrra.

Börsiindeks OMXT langes selle aasta esimesel poolel 1,9 protsenti 802,26 punktini. Börsil noteeritud 16-st põhi- ja lisanimekirja aktsiast oli langejaid 11, tõusjaid väärtpabereid oli vaid viis.

Suurim tõusja oli Järvevana aktsia, mis kallines  esimesel poolaastal 22,67 protsenti. Enam kui kümme (täpsemalt 10,9) protsenti tõusis ka Tallinna Vee aktsia.

Suurima languse tegi esimesel poolaastal naistepesu tootja Silvano FG (miinus 24,4 protsenti), millele järgnesid Skano (endine Viisnurk), Arco Vara ja Baltika - kõik miinus 18 protsenti.

Üha tagasihoidlikumaks on jäänud Tallinna börsil ka kauplemisaktiivsus. Börsi esimese poolaasta kogukäive oli 69 miljonit eurot. Seni on kõige väiksema käibega olnud 2012. aasta, mil esimese poolaasta käive oli 87 miljonit eurot.

Juunis tehti Tallinna börsil 2774 tehingut, mis on väikseim ühes kuus sooritatud tehingute arv alates 2006. aasta juulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles