Ligi: vajame pankadelt eelkõige kindlust

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi distantseerus Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Aivar Sõerdi väitest, et pangad maksavad liiga vähe makse ja võiksid maksta vabatahtlikult ettevõtte tulumaksu.

«Tulumaks oleks pankade poolt hea uudis küll, aga see pole esimene asi, mida pankadelt tahta. Eeskätt vajame neilt kindlust, ettevõtluse rahastamist, head ja hinnalt vastuvõetavat teenust ning hoiuseintressi,» ütles Ligi. «Maksud tulevad minu jaoks nende järel,» lisas ta ning sõnas. et õigupoolest on pangad suured maksumaksjad ning see pole tõsi, et neilt ettevõtte tulumaksu laekunud pole. 

Rahandusministri sõnul on tõsi, et meie süsteem pidevat ettevõtte tulumaksu ei nõua.

«Pankade investeeringud, mis annavad valikuvabaduse, ei peagi olema «nähtavad»,» viitas Ligi asjaolule, et pangad pole viimasel ajal nähtavaid investeeringuid teinud. «Koos konservatiivse panganduspoliitikaga aitas see süsteem luua pankadele tugevusvaru, mis päästis maksumaksja kriisi ajal hullemast,» toonitas minister. «Me ei pidanud panku päästma, vaid saime keskenduda tavapärastele eelarvekuludele  ja reformidele,» lisas ta. Ligi toonitas, et tulumaksusüsteem on meie eelis, mida peaksid meenutama kõik, kes nõuavad soodsalt süsteemilt, «et ta teeks ka soodustusi».

«Dividendipoliitika on iga ettevõtte enda vabadus,» ütles Ligi. «Aga akumuleeritud kasumid lubavad prognoosida, et dividende ja tulumaksu on oodata kõigilt edukatelt pankadelt. Me ootamegi, aga ei kirjuta ette,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles