Registreeritud töötute arv vähenes 7. nädalat järjest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Kuigi statistikaameti andmetel küündis esimese kvartali lõpus Eestis töötute arv pea 20 protsendini, jätkas Eesti Töötukassas arvel olevate töötute arv vähenemist.


Töötukassa teatel vähenes registreeritud töötute arv nädalaga 1403 inimese võrra ning tänahommikuse seisuga oli töötukassas arvel 89 436 inimest.

Seega vähenes registreeritud töötute arv juba seitsmendat nädalat järjest. Ka uusi registreeritud töötuid lisandus vähem – 1599 (eelmisel nädalal 1612). Registreeritud töötuse protsent langes 14 protsendilt 13,8 protsendile.

Statistikaameti andmetel tõusis esimeses kvartalis töötuse määr 19,8 protsendini. Samas tuleb vahet teha registreeritud töötutel ning töötute koguarvul.

Kui eelmise aasta neljandas kvartalis moodustas töötukassas registreeritud töötute arv tööjõu-uuringul põhinevast töötute koguarvust näiteks 79 protsenti, siis tänavu esimeses kvartalis 68 protsenti.

Registreeritud töötute arv on hakanud langema alates aprillist, mistõttu võib eeldada, et ka statistikaameti teise kvartali töötuse määr on võrreldes esimese kvartaliga oluliselt väiksem.

Jätkuvalt suurenes nädalaga ka pakutavate töökohtade hulk. 13. mai seisuga oli töötukassal vahendada 2806 töökohta, sellest 2627 tööpakkumist Eestis. Seega on tööpakkumiste hulk alates märtsist märgatavalt kasvanud. Aasta algul oli nädalas vahendada keskmiselt 1500 tööpakkumist, neist alla 1000 Eestis.  

Kõige enam otsitakse müüjaid ja tooteesitlejaid (391), infosüsteemide projekteerijaid ja süsteemianalüütikuid (185), kaitseteenindajaid (142), müügiesindajaid ja konsultante (104) ning kodu- ja muid abilisi (97).

Palgatoetuse lepinguid on sõlmitud sellel aastal 3606 inimese tööle rakendamiseks. Ettevõtluse alustamise toetust on makstud 274 inimesele, tööpraktikat on alustanud 1892 inimest, tööharjutust on alustanud 269 inimest, töökoolitust on alustanud 4152 inimest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles