Baltcap ostab SASilt maapealse teeninduse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi reisilennukid
SASi reisilennukid Foto: SCANPIX

Investeerimisfond Baltcap ostab enamusosaluse lennukite remondi ja hooldusega tegelevas ettevõttes Air Maintenance Estonia Scandinavian Airlines (SAS).


Air Maintenace Estonia klientide hulka kuuluvad erinevad Euroopa lennufirmad, sealhulgas Eesti rahvuslik lennukompanii Estonian Air. Firma müügikäive ulatus 2009. aastal 196 miljoni kroonini.

SAS on olnud Air Maintenance Estonia omanik alates aastast 2003. «SAS on keskendumas oma põhitegevusele ning lennukihoolduse teenuse pakkumise lõpetamine on osa meie strateegiast. Edasiseks laienemiseks vajab firma uusi investeeringuid ning seetõttu oli osaluse müük meie jaoks loogiline samm,» ütles SASi investorsuhete juht Sture Stölen.

Air Maintenace Estonia alustas tegevust 1995. aastal, pakkudes hooldusteenust Estonian Airi lennukitele. Alates 2002. aastast tegutseb firma iseseisvalt.

Firma juhatuse esimehena jätkab Lars-Olof Bolinder.

Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles