Ligi: riigiettevõtetes on praegu kulutamine üsna vaba

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul tehakse riigiettevõtetes tihti ebaproportsionaalseid investeeringuid ja kulutamine on seal üsna vaba.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri nõunik Erkki Raasuke käis sel nädalal välja raporti, mille eesmärk on anda riigifirmade aktsiad uue loodava riikliku ettevõtte kätte, muutes sellega riigifirmade valitsemist nii, et tekiks selge dividendi- ja investeerimispoliitika. Raporti järgi võiks võit olla kuni 100 miljonit eurot aastas.

Ligi sõnul lähenes tema Raasukesele palvega anda selline sõltumata hinnang juba 2012. aasta suvel. Praeguselt raportilt lootis rahandusminister ka Raasukese hinnangut ettevõtete riigi omanduses olemiste põhjendatuse kohta.

Kommenteerides enda seisukohta märkis Ligi, et ta on juba pikemat aega arvanud, et raha on riigiettevõtetes rohkem ja see on odavam kui riigieelarves.

«Vahel see seisab, aga tihti tehakse ebaproportsionaalseid investeeringuid ja kulutamine on üsna vaba. Laenamine, ettevõtete puhul loomulik tegevus, ei ole pigem kombeks ja investeeritakse kallimat raha, omakapitali,» kommenteeris Ligi.

«Dividendide maksmisel ollakse pigem tõrksad, mida suured väljaminekud aitavad ka õigustada, » lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles