Sotsiaalministeerium pakub R-kioskis tasuta ajakirja tööotsijale

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R-kiosk Kaubamaja juures.
R-kiosk Kaubamaja juures. Foto: Küllike Rooväli.

Alates tänasest, 24. juulist on kõikjal üle Eesti võimalik oma lähimast R-kioskist küsida sotsiaalministeriumi spetsialistide, tööinspektsiooni juristide ja töötukassa konsultantide koostöös valminud tasuta ajakirja «Töö teataja».


Ajakirjas on hulgaliselt praktilisi soovitusi, mida igal tänasel tööotsijal, olenemata tema vanusest, rahvusest või haridusest, on kindlasti kasulik teada, teatas ministeerium.

Lugeda saab ka mõtlemapanevaid väljavõtteid noortekonkursi «Töötuse tont» parimatest töödest.

Kuna olukord tööturul puudutab suuremal või väiksemal määral kõiki Eesti elanikke, on ka ajakiri «Töö teataja» nii eesti- kui venekeelne.

Sotsiaalministeeriumi projekti «Abiks tööotsijale» juht Marge Sassi ütles, et lisaks ajakirjale levitavad nii R-kioskid kui töötukassa osakonnad tööotsija jaoks kasulikke internetiviiteid ja telefoninumbreid sisaldavat väikest «Tööotsija ABC» teatmikku.

Projekti rahastati Euroopa sotsiaalfondist ning projekti raames toimusid tööseminarid, valmisid erinevad trükised ja ka filmid. Filmides õpetatakse muuhulgas nii tööintervjuul esinemist kui ka töötuna töötukassas arvele võtmist.

Tänaseks on kampaania lõppenud, kuid valminud materjale levitatakse endiselt. Juunis viidi läbi kampaania järeluuring, millest selgus kampaaniat märganute kõrgem teadlikkus tööturuteenustest, -toetustest ning töötajate õigustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles