Kurikaelad üritasid Fazeri nimega raha välja petta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri shokolaad.
Fazeri shokolaad. Foto: Margus Ansu.

Anonüümsed isikud avaldasid 6. aprilli ja 13. aprilli venekeelses ajalehes Referent kuulutuse ning andsid sellele järgnevalt infot, mille kohaselt avab Fazer Eesti Tallinnas uue tootmisliini, vajades sellega seoses uusi töötajaid.


«Kuulutuses väideti, et kondiitriettevõte otsib töötajaid erinevatele erialadele ning soovijatele lubati koolitust ja head palka. Kui inimesed kuulutuses toodud telefonil helistasid, ei nõutud CVd ega intervjuule tulekut, vaid paluti üle kanda summa suurusjärgus 900 krooni, misjärel lubati ühendust võtta ja Soome väljaõppele saata. Selles etapis mainiti juba konkreetselt Fazeri nime. Kui raha ülekandjad aga uuesti helistasid, ei võetud enam kõnesid vastu või oli telefon lihtsalt välja lülitatud. Seepeale pöördusid mures inimesed meie poole, et uurida, millal väljaõpe algab,» selgitas petuskeemi Fazer Eesti äriarendusdirektor Kristjan Kongo.

Fazer Eesti kinnitab, et tal puudub mainitud värbamiskuulutusega igasugune seos ning juhtumi kohta on esitatud märgukiri politseisse.

«Väga kahju, et praegusel kõigile raskel ajal leidub neid, kes soovivad kaasinimeste halvenenud olukorda kuritahtlikult ära kasutada,» ütles Kongo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles