SAS teatas 3-miljardilisest kärpekavast

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi reisilennukid
SASi reisilennukid Foto: SCANPIX

Lennufirma SAS teatas, et plaanib kolme miljardi Rootsi krooni suurust kärpekava, mis viib töötajate vallandamiseni ja allesjäävate tööliste palgakärpeni.

Läbirääkimised 6000 töökoha vähendamiseks ning palgakärpeks juba käivad, vahendas The Local. Firma on tänavu kaotanud 300 töökohta põhiliselt kontoritöötajate arvelt. Kontoritöötajad peavad leppima kuni 17-protsendilise ja lennusaatjad kuni 12-protsendilise käibega, lisab Independent.

SAS, mil pole pärast 2007. aastat ühtegi kasumlikku 12 kuud olnud, plaanib müüa maha ka oma maapealse teeninduse üksuse ning Norra tütarfirma.

«See on nüüd päriselt meie viimane võimalus, kui tahame, et tulevikus SAS veel olemas on. Meile on antud viimane võimalus uuesti alustamiseks ja fundamentaalsete muudatuste elluviimiseks,» ütles lennufirma juht Rickard Gustafson pressiteates, lubades enda palka kärpida 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles