Naised on tööle asudes kehvemad palgakauplejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske aruanne näitab, et naised ei kauple tavaliselt uuele tööle asudes palga üle ja lepivad tõenäolisemalt tööandja poolt pakutuga.

See, et naiste ja meeste palkade vahel on erinevus, pole saladus, kuid aruanne näitab uues valguses, kust see palgavahe alguse saab, kirjutab inc.com.

Järeldused põhinevad Monash University in Australia poolt tehtud uuringul, mis uuris 2500 tööd alustava juhiabi käitumist üheksas USA linnas. Uuriti, kuidas mehed ja naised käsitlesid töökuulutusi ja kuidas nad käitusid tööintervjuudel.

Uuring tuvastas, et naised ei alustanud üldiselt läbirääkimisi pakutud palga üle, kui tööandja ekstra seda võimalust välja ei pakkunud. Seevastu mehed kauplesid palga üle ka siis, kui tööandja oli välja pakkunud konkreetse palganumbri. Tuli ka välja, et naised rääkisid oma palka läbi pigem e-maili teel kui silmast-silma toimuvatel intervjuudel.

Eestis on sotsiaalministeeriumi teatel naiste ja meeste palgaerinevus ligi 30 protsenti ja see on suurim Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles