Reuters: rahandusministrite sõnasõda Kreeka pärast oli jõuline

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras ja Eurogrupi juht Jean-Claude Juncker eile Luxembourgis teineteist tervitamas.
Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras ja Eurogrupi juht Jean-Claude Juncker eile Luxembourgis teineteist tervitamas. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Eurotsooni rahandusministrid ja IMF pidasid eile Luxembourgis põhjaliku ja jõulise sõnasõja Kreeka pärast, kuid mis edasi saab, jäi esialgu lahtiseks, kirjutab Reuters.

Ministrid arutasid üle kahe tunni Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ehk nn troika esitatavat raportit Kreeka võlakoormuse vähendamise programmi kohta.

«Tegemist oli jõulise ja põhjaliku diskussiooniga,» ütles uudisteagentuurile eurotsooni üks tippametnik, kirjeldades diplomaatilises keeles kohtumist, mille kohta teised ütlesid, et kohati oli see väga intensiivne ning lõppkokkuvõttes tulemusteta.

Üheks tülipunktiks oli kas anda Kreekale eesmärkide saavutamiseks veel kuni kaks aastat lisaaega. Näiteks IMF on sellega nõus, aga mõned riigid nagu Holland ja Soome on kahtlevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles