Korteriostjad on valmis rohkem maksma

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Korterite hinnad on aastaga tõusnud kümnendiku.

Ennekõike lähevad kaubaks heas seisukorras eluasemed. Seda enam, et kulutused eluasemele on aastaga tublisti kasvanud ja möödunud talvel valiti kortereid ka küttearve järgi.

«Inimesed ei taha tegelda remontimise ja renoveerimisega, hea asja eest on nad valmis ka rohkem maksma,» rääkis Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad tänavu teises kvartalis 5,6 protsenti ja majade hinnad langesid 2,7 protsenti. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes on korterite hinnad statistikaameti andmetel tõusnud 9,9 ja majade hinnad 2,6 protsenti.

Soomani sõnul on elamute turuhind jäänud samaks: lihtsalt on tehinguni jõutud ka nende elamute puhul, mis varem pikalt ostjat ootasid. Ebatõhusalt soojustatud või kehva planeeringuga majade omanikud on pidanud järeleandmisi tegema ja nii on majad omanikku vahetanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles