Hiina investorit huvitavad konkurentsivõimelised ettevõtted

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: SCANPIX

Balti-Hiina iga-aastasel ärikonverentsil Tartus rääkis investeerimisfondi Coway International Techtrans Co president Hongxin Tan, et välisturgudel otsitakse uusi regioone, kus kanda kinnitada konkurentsivõimeliste ettevõtete abil.

Tan rääkis, et Coway investeerimisfond on seotud  Tsinghua ülikooliga  ning tegeleb peamiselt biotehnoloogia- ja biokeemiaettevõtetesse investeerimisega ning samas ka Tsinghua ülikoolis loodud lahenduste ja teadusavastuste tooteks vormimise ja turustamisega.

«Kuna Coway on osaliselt riigi omanduses, on aeganõudva bürokraatia tõttu õigeaegsete investeeringute tegemine vahetevahel raskendatud,» tunnistas Tan.

Samuti võib probleeme tekkida ka kultuuriliste erinevuste ja seaduste erinemise tõttu.

Õige ajastus, õige asukoha ja inimeste valik on Tani arvates aga hea ja tasuva investeeringu aluseks ning Balti regioonis on palju ka maailma kontekstis konkurentsivõimelisi ettevõtteid, millel tasub silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles