Enefit Greeni kasum kerkis hoolimata langenud elektrihindadest

BNS
Copy
Enefit Greeni elektrijaam.
Enefit Greeni elektrijaam. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja / Scanpix

Enefit Green grupi esimese kvartali äritulud langesid aastaga 11 protsenti ja ärikulud 22 protsenti, mille tulemusena kulumieelne ärikasum (EBITDA) kasvas kolm protsenti, 42,4 miljoni euroni ja puhaskasum 10 protsenti, 33,4 miljoni euroni.

Kontsern tootis kvartalis 494 gigavatt-tundi elektrit ja 129 gigavatt-tundi soojusenergiat, vastavalt 22 protsenti rohkem ja 27 protsenti vähem kui aasta varem. Elektritoodangu kasv tuli valminud ja ehituses tuule- ja päikeseparkidest, soojusenergia toodangu vähenemine tulenes eeskätt biomassi kasutavate varade müügist, teatas Enefit börsile.

«Keskendusime ehituses tuule- ja päikeseparkide valmimisele ning investeerisime ligi 105 miljonit eurot. Lõpetasime ehitustööd Tolpanvaara tuulepargis Soomes. Leedus Akmene tuulepargis sai väljavahetatud kokkuvarisenud tuulik ja Kelmė I tuulepargis püstitatud esimesed tuulikud. Eestis Sopi-Tootsi taastuvenergiaalal oleme jõudnud tuulikute püstitamiseni ja käib päikesepaneelide paigaldus. Parandasime oluliselt töökindlust Šilutė pargis Leedus, võrreldes eelmise aasta teise poolega, ja hoiame head töökindlust WinWind-tuulikutel Eestis,» kommenteeris Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles