Eamets: palgalõhe kadumiseks kulub mitu inimpõlve

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgalõhe vastane pikett.
Palgalõhe vastane pikett. Foto: Liis Treimann / Postimees

Naiste ja meeste palgalõhet kampaania korras ei muuda ning probleemi lahenemiseks kulub mitu inimpõlve, vahendab ERR uudisteportaal Tartu Ülikooli makroökonoomika professori Raul Eametsa «Terevisioonis» avaldatud arvamust.

Tartu ülikooli majandusteadlaste tehtud värske analüüs tõdeb, et naiste ja meeste palgalõhe on inimeste endi tekitatud, sest naised küsivad töö saamiseks avaldust esitades sama kvalifikatsiooniga meestest kolmandiku võrra vähem töötasu.

Raul Eamets rääkis ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et seda, mis toimub inimese peas, kui ta oma CV-sse soovitud palganumbri kirjutab, ei uuritud. Saatekülaline viitas mitmele uuringule, millest ilmneb, et naised on vähem riskialtid, alalhoidlikumad ja vähem enesekindlamad teatud olukordades.

«Kuna tööturul makstakse sama kvalifikatsiooniga inimestele erinevat palka, siis inimesed kohandavad end selle olukorraga,» selgitas Eamets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles