Uus iPhone võib tõsta USA majanduskasvu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 4S.
iPhone 4S. Foto: SCANPIX

Uue generatsiooni mobiiltelefon iPhone 5, mida Apple peaks esitlema homme õhtul, võib kasvatada mitte ainult ettevõtte kasumit, vaid ka USA majanduskasvu, kirjutab Reuters.

Investeerimispanga J.P. Morgan peaökonomist Michael Feroli ennustab, et uute telefonide müük võib tõsta majanduskasvu veerand kuni pool protsenti.

Tema arvutuste kohaselt võib iPhone’i müük suurendada neljandas kvartalis USA 3,2 miljardi dollari võrra ehk 12,8 miljardit dollarit aastas, mis teeb majanduskasvuks 0,33 protsenti. Feroli sõnul vähendab see riski, et USA neljanda kvartali majanduskasv võiks tulla prognoositust madalam (pank ennustab neljanda kvartali majanduskasvuks 2,0 protsenti).

J.P.Morgani ennustuse kohaselt müüb Apple neljandas kvartalis kaheksa miljonit iPhone’i. Telefonide müügihinnaks ennustab investeerimispank 600 dollarit telefon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles