Hollande võib rikaste maksustamise kavast taganeda

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Francois Hollande sihtimas
Prantsusmaa president Francois Hollande sihtimas Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president François Hollande võib olla sunnitud taganema plaanist kehtestada rikastele 75-protsendiline piirmaksumäär.

Allikate väitel võib sotsialistlik valitsus alandada määra 67 protsendini, jätta mittepalgaline tulu maksustamata ning kehtestada abielupaaridele ühise kahe miljoni eurose tulupiiri, millele uus maksumäär kehtima hakkaks, vahendab CNBC.

Lubadus üle miljoni euro aastas teenivaid prantslasi täiendavalt maksustada tõi Hollande´ile mais valimisvõidu oma paremtsentristliku eelkäija Nicolas Sarkozy üle.

Valitsusametnikud on möönnud, et maksutõusu detailid on täpsustamisel. 2013. aasta riigieelarve tuleb aga kahe nädala jooksul vastu võtta.

Hollande´i plaanitud maksumuudatused on muuhulgas ajendanud sõna võtma ka Briti peaministrit David Cameroni, kes lubas täiendavate maksude eest põgenevate ettevõtete ja üksikisikute ees «punase vaiba lahti rullida».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles