Vaata, kuidas hellitavad oma töötajaid suurfirmad

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massaž.
Massaž. Foto: http://o5.com/wp-content/uploads/2011/05/12oct09_blogbingouk.jpg

Inimeste paremini tööle utsitamine on küsimus, mis kõiki tööandjaid pidevalt vaevab. Tihtipeale kasutavad ettevõtted selleks päris kummalisi võtteid. On neist ka kasu? Arvamused lähevad lahku.

Stanfordi ülikooli professor Jeffrey Pfeffer, kes on uurinud töökohtade lisahüvesid ja motivatsioonivahendeid, ütleb, et tööandjate kulul lõunatest ja jooksulintidest kontoris on kasu vaid siis, kui üldine ärikultuur on positiivne ja töötajaid väärtustav. «Oluline on anda töötajatele võimalikult palju otsustusvabadust, pakkuda talle turvatunnet töö juures ja kohelda neid austusega. See on palju olulisem kui tasuta toidu pakkumine,» ütleb ta. «Need kenad asjad muutuvad väärtusetuks, kui firma üldine suhtumine taolist hoolitsust ei toeta.»

Töökonsultant Claire Tompkins ütleb, et osad hüved toimivad tõhusamalt. Näiteks ergonoomilised toolid ja kohapealsed personaaltreenerid lubavad töötajatel tunda, et tööandja tõepoolest hoolitseb nende eest, mitte ei anna vaid piitsa, räägib ta.

Forbes toob ära kümme kõige suuremat luksust, mida ettevõtted oma töötajatele pakuvad.

Massaažitool või massöör töö juures.

MetroNap EnergyPod. Google`i töötajad saavad selles lamamistoolis teha väikese uinaku, kui seda vajavad.

Koduabiline tööandja kulul. Kodu koristamine on tihti suur stressiallikas, kuid mõned firmad on asja lahendanud nii, et saadavad enda kulul kaks korda kuus koduabilise töötaja kodu koristama.

Arsti vastuvõtt kontoris. Tarkvarafirma SAS lõi oma peakorteris töötajatele mõeldud tervisekeskuse juba 1984. aastal. Töötajad ja nende lähedased pereliikmed saavad seal tasuta arstiabi.

Jooksulint ja kirjutuslaud (Treadmill desk) ühes. Samal ajal, kui teed arvutis tööd, teed ka kerget trenni.

Lastehoid veebikaameraga. Lahendus, tänu millele saab millal iganes jälgida, millega sinu laps lastehoius parasjagu tegeleb ning temaga suhelda.

Baar töö juures. Õlu on tööandja kulul, kuid selle tarbimine on lubatud siiski alles pärast tööaega, mitte tööajal.

Orgaaniline toit töökohal asuvas kohvikus.

Tõukerattad või rollerid. Mõne ettevõtte territoorium on nii suur, et töötajate jalavaeva vähendamiseks on kena võtta kasutusele tõukerattad või rollerid. Seda on teinud näiteks Google ja Fitch.

Pesumaja või keemiline puhastus töökohal. Sellist hüve pakuvad oma töötajatele Facebook, Twitter ja Google.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles