Ligi: meie palkade kasv on olnud hindade kasvust kiirem

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Laura Oks

Kuigi meie hinnatõus on eurotsooni kiireim, on see kasv aeglustuv ning meie sissetulekute kasv on hinnatõusust kiirem, kinnitas rahandusminister Jürgen Ligi valitsuse pressikonverentsil.

Ligi märkis, et kuigi tarbijahindade statistika kommentaarid on valdavalt sellised, et hinnakasv oli jälle eurotsooni kõige kiirem, võib statistikat vaadata ka sedapidi, et meie hinnakasv on tublisti aeglustuv.

«Hinnatõus on pidurduv ja me peame endale sisendama, et hinnatõusu peatamiseks ei ole imerohte,» lausus Ligi. «Vägivalda hindade kallal teha ei saa,» ütles ta.

Ligi märkis, et Eurostati andemetel on meie hinnatase 80 protsenti Euroopa keskmisest ja meie majanduskasv on keskmisest kiirem. Ligi sõnutsi läheb meie majandusel suhteliselt hästi. See tekitab inimestes optimismi, mille tulemusena kasvab ka nõudlus. Ligi sõnul tuleb arvestada, et meie majanduskasv ei tule ainult hindade kasvu arvelt, vaid ka paar protsenti sellele lisaks.

«Teenime muidugi kes kuidas, aga meie sissetulekute kasv on olnud hindade kasvust kiirem,» lausus Ligi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles