Apple müüs eelmises kvartalis USAs 8,3 miljonit iPhone’i

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone
iPhone Foto: SCANPIX

Apple’i poolt patendivaidlusega seonduvalt kohtule avaldatud statistika järgi müüs Apple käesoleva kalendriaasta teises kvartalis kokku 26 miljonit nutitelefoni, nendest 32 protsenti ehk 8,34 miljonit iPhone’i USAs.

Tegemist on tugeva langusega, kui võrrelda seda kahe eelneva kvartali müüginumbritega USAs, mis olid vastavalt 10,7 miljonit ja siiani rekordiline 15 miljonit nutitelefoni, kirjutab Bloomberg.

Samas on langus loogiline, kuna tarbijad ootavad uue iPhone'i turuletulekut juba lähikuudel ning seetõttu on arusaadavatel põhjustel huvi vana mudeli vastu jahenenud.

Kokku on Apple USAs müünud viie iPhone’i turul oldud aasta jooksul 86 miljonit nutitelefoni. Kuigi sama perioodi täpseid andmeid Apple’i põhiliselt konkurendilt Samsungilt ei ole avaldatud, selgus sama patendivaidlusega seonduvalt kohtule esitatud andmetest, et Lõuna-Korea ettevõte on viimase kahe aastaga USA turul müünud 21,3 miljonit nutitelefoni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles