Wall Street valmistub eurotsooni lagunemiseks

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses eurotsooni võimaliku lagunemisega muutub pankurite ja investorite jaoks oluliseks, kas ja mis valuutas asuksid võlgu olevad riigid valuuta vahetamise korral oma võlgu maksma.

Erinevad Wall Streeti pankurid tunnistasid ajalehele Financial Times, et püüavad oma klientidele tuletisinstrumentide lepingute puhul tagada, et eurodes nomineeritud lepingud saaksid tasutud eurodes ka juhul, kui asjasse puutuvad riigid eurotsoonist lahkuma peaksid ning uuele devalveeritud valuutale üle läheksid. Selle jaoks on pankade ja juristide hinnangul kõige kindlam kirjutada lepingud Suurbritannia või New Yorgi kohtusüsteemi silmas pidades.

Samuti on pankurid soovitanud tehingu sooritajatel kasutada lepingutes tagatisi, millel oleks võimalikult vähe valuutariski.

Ettevõtete poolt eurodes välja antud võlakirjad jäävad FT allika sõnul eurodes kehtima seni, kuni euro olemas on. Valitsuste võlgade puhul võib valuuta muutudes aga tekkida kohaldamatuse olukord, hoiatas allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles