Jürgen Ligi: ei ole kindel, et eurogrupp otsib «eeskuju»

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Spiegel Online’i poolt eurogrupi järgmiseks presidendiks soovitatud rahandusminister Jürgen Ligi kommenteeris, et tegelikkuses ei ole siiski kindel, kas Euroopa praeguste probleemide juures otsitakse ametikohale just rahanduspoliitikaalast eeskuju.

Ligi sõnul on tema sobivuse üle eurogrupi tippjuhi kohale ennegi spekuleeritud. «Aga see pole isiklike ettepanekute ja kaalutluste küsimus, kaalul on riikide huvid ja poliitikad,» selgitas Ligi. «Ei ole üldse kindel, et, nagu ütleb Der Spiegel, et laua otsa otsitakse  rahanduspoliitika «eeskuju», kui kodus on pikk nimekiri lahendamata muresid.»

Euroopa sellekohane sõnum on Ligi hinnangul siiski oluline.

Tulevane eurogrupi president peaks Ligi arvates aga rõhutama kokkulepete järgimist ja struktuurseid reforme, mitte pelgalt likviidsuse vajadusi.

Ligi jättis vastamata küsimusele, kas tema poole on eurogrupi presidendi ametikoha osas ka konkreetsemate ettepanekutega pöördutud.

Eurogrupp, eurotsooni rahandusministrite kogu vajab alates juuli keskpaigast uut juhti. Senine president luksemburglane Jean-Claude Juncker on ametis olnud alates 2005. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles