Reuters: keskpangad on lahinguks valmis

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Suurte tööstusriikide keskpangad vaatavad oma laskemoona üle ja on valmis igasugusteks sündmusteks, mis võivad järgneda pühapäeval toimuvatele Kreeka üldvalimistele, kirjutab Reuters.

Euroopa Keskpanga president Mario Draghi ütles, et tema juhitav pank on valmis sekkuma ja rahastama igat elujõulist eurotsooni panka.

«Praegu on üleval suured riskid,» ütles president täna Frakfurdis toimuval konverentsil. «See risk on tingitud peamiselt suurest ebaselgusest,» lisas ta.

Jaapani kõrge finantsdiplomaat Takehiko Nakao hoiatas, et Tokio reageerib ebasoovitavatele valuutakursside liikumisele, mis on selgeks signaaliks, et Jaapani keskpank sekkub valuutaturgudele, kui jeen hakkab liigselt tugevnema.

Inglise Pank (Suurbritannia keskpank) teatas eile koos valitsusega, et on alates järgmisest nädalas valmis pakkuma pankadele laenu kogumahus 100 miljardit naela (124 miljardit eurot) intressiga 0,75 protsenti aastas.

Järgmisel nädalal algav suurriikide G20 tippjuhtimisel osaleva mitme riigi ametnikud ütlesid, et keskpangad valmistuvad turgude stabiliseerimiseks pakkudes vajaduse korral likviidsust, et hoida ära krediidiliinide kokkukuivamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles