Ansip: majanduskasvu tagavad reformid ja eelarvedistsipliin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip ütles kolmapäeval Euroopa Ülemkogu mitteametlikul kohtumisel Brüsselis, kus arutati majanduskasvu ja tööhõive ergutamise võimalusi, et majanduskasvu tagavad reformid ja eelarvedistsipliin ning et nende küsimustega on tegeldud juba kriisi algusest saadik.

«Majanduskasvu eeldused sisalduvad juba olemasolevates kokkulepetes,» vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo Ansipi sõnavõtus öeldut neljapäeval BNSile.

«Kasvu tagab struktuurireformide läbiviimine, toimiv siseturg ja eelarvedistsipliini tagavate reeglite järgimine, mitte nende muutmine.»

Ansipi sõnul jagab ta täielikult Euroopa Komisjoni seisukohta, et võlgadel põhinev majanduskasv ei ole jätkusuutlik.

Peaminister avaldas tugevat toetust ka siseturu edasiarendamisega seotud ettepanekutele.
«Meie suutmatus siseturu põhimõtteid piisava otsustavusega rakendada on olnud ilmselgelt üheks majanduskasvu pärssivaks teguriks,» ütles Ansip. «Teenuste direktiivi rakendamine tooks arvutuste kohaselt 1,8 protsendipunkti kasvu aastas. Digitaalse ühtse turu loomine hoogustaks majanduskasvu veelgi rohkem.»

Ansipi hinnangul on ka sellistel kiiret mõju andvatel meetmetel nagu Euroopa Investeerimispanga laenuvõime suurendamine ja projektivõlakirjade kasutuselevõtmine suurem väärtus siis, kui Euroopa Liit suudab luua täielikult toimiva ühisturu.

Ansipi sõnul on Euroopa Liidu uus investeeringute eelarve, mille potentsiaal kvaliteetse majanduskasvu ergutamisel on «tohutu».

Mõttevahetusliku loomuga kohtumisel, mis valmistab ette ametlikku tippkohtumist juuni lõpus, ei tehtud siduvaid kokkuleppeid ega võetud vastu otsuseid, märkis valitsus. Arutelu keskendus peamiselt liikmesriikide majanduspoliitikale ja reformidele, siseturu arendamisele, majanduse rahastamisele ja töökohtade loomisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles