Üks euro sulle, üks euro mulle: riigi sihtasutuse rahvas veeretab miljoneid oma taskusse (17)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti toit. Pilt on illustratiivne. EISA tahab Eestit tutvustada Saksamaa kokasaate kaudu.
Eesti toit. Pilt on illustratiivne. EISA tahab Eestit tutvustada Saksamaa kokasaate kaudu. Foto: Marko Saarm

Valitsusele tuli halva üllatusena Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse (EISA) suurte palkade avalikuks tulek. Samas on asutus aastaid pannud lõputul hulgal raha magama riigi mõistes kõrgetele palkadele, elustiiliprojektidele ja asjadele, mille reaalset kasu on keeruline mõõta. Valitsust pole see seni häirinud.

EASi ja Kredexi liitmisel tekkinud rahajagamise-masina ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutuse (EISA) töötajate arv kasvas mullu 392 inimeseni ning keskmine palk oli 3616 eurot ehk 380 eurot suurem kui eelnenud aastal, kirjutas ERR esimesena.

Selle vastu on valitsuspoliitikud juba mitu korda sõna võtnud. EISA ümbertegemise-juttu on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis veeretatud mitu nädalat. Nüüd on asi kindel, sest Tiit Riisalo ise nõuab asutuse põhjalikku ümbertegemist, kapitaalremonti, mille puhul ei piisa ainult seinte kosmeetilisest ülevõõpamisest. «See ei tohi olla turundusprojekt, mille lõpptulemuseks on uus nimi, laul ja bränd,» ütles Riisalo oma arvamuses. Ebameeldivalt puudutatud oli EISA tegemistest ka rahandusminister Mart Võrklaev, kes valitsuse pressikonverentsil ajakirjaniku küsimusele vastas, et selline palgatase tekitab enesestmõistetavalt küsimusi. Võrklaeva sõnul on kokku lepitud, et ministeeriumite palgafond on külmutatud, kuid samas on luubi alt välja jäänud sihtasutused.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles