Yahoo on lähedal Alibaba aktsiate tagasi müümisele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logo Alibaba.com kontoris.
Logo Alibaba.com kontoris. Foto: SCANPIX

Yahoo ning Hiina suurim internetikaubandusega tegelev firma Alibaba on anonüümse allika sõnul peale kuid kestnud läbirääkimisi lähedal kokkuleppele, mille kohaselt Yahoo müüb Alibabale tagasi 15-25 protsenti firma aktsiatest.

Yahoo ostis 40 protsenti Alibaba aktsiatest juba 2005. aastal, ning on juba pikemat aega soovinud suurest osast neist lahti saada, kirjutab New York Times.

Probleemiks on aga olnud aktsiate müügitehingu korral makstavad maksud, mida Yahoo on siiani erinevaid skeeme välja töötades vältida lootnud. Pärast läbirääkimiste ootamatult pikaks venimist on Yahoo tehingule lähedalseisva anonüümse infoallika sõnul nõus müüma aktsiad Alibabale tagasi ka koos tehingult makstavate maksudega. Alibaba väärtuseks loetakse 32 miljardit dollarit, seega teeniks Yahoo müügilt 5-8 miljardit dollarit, millelt siis omakorda tuleks maksud maha arvata.

Paljud vaatlejad ei näe tehingut aga Yahoole kasulikuna. Alibaba on üks maailma kiiremini kasvavaid internetiärisid ning selle kasvupotentsiaal ei ole veel kindlasti ammendatud. Praegu aktsaid rahaks tehes kaotab Yahoo aga võimaluse hiljem Alibaba pealt palju suuremaid summasid teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles