SASi kahjum kaks korda oodatust suurem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi juhatuse esimees Rickard Gustafson.
SASi juhatuse esimees Rickard Gustafson. Foto: SCANPIX

Estonian Airi vähemusosaniku lennufirma SASi esimese kvartali maksueelne kahjum oli 1, 132 miljardit Rootsi krooni ehk kaks korda analüütikute oodatust suurem.

Kahjum on kaks korda suurem ka mullu sama aja 558 miljoni SEKi suurusest kahjumist.

«Esimene kvartal oli oodatust kehvem,» tunnistas Nordea analüütik Finn Bjarke Petersen Norra E24-le.

Lennufirma juhatuse esimees Rickard Gustafson selgitas, et kahjumi põhjuseks on järsult tõusnud kütuse hind ja majanduse ebakindlus. «Kõrged kütusehinnad on kogu lennundussektori jaoks peamine probleem,» lausus ta.

Ettevõtte käive oli 9,591 miljardit Rootsi krooni ehk eelmise aasta 9,3 miljardist veidi parem. Käive ületas ka analüütikute ootusi: viimased lootsid numbriks 9,551 miljardit Rootsi krooni.

Lennufirma tegevuskahjum oli 867 miljonit Rootsi krooni mullu sama aja 408 miljoni krooniga võrreldes. Analüütikud prognoosisid tegevuskahjumiks 517 miljonit SEKi.

SASi majandusaruanne ei sisalda prognoose selle aasta edasiste arengute kohta, sest praeguses maailmamajanduse olukorras olevat seda võimatu prognoosida. Kütuste hinnatõus ning konkurentsi suurenemine turul muudab tegevuse üha raskemaks, tõdes Gustafson, kes kinnitas, et kasumisse jõudmist ei ole selle aasta kokkuvõttes mõtet loota.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles