Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Bideni tagasiastumine kõigutab turge, aktsiad ja naftahinnad reageerivad segaselt

Copy
Hoolimata Kamala Harrise India päritolust, ei oodata, et tema võimalik presidentuur  USA-India suhteid tähelepanuväärselt muudaks, sest need on püsinud tugevad erinevate administratsioonide all.
Pildil: India kunsitõpetaja maalib pilte Joe Bidenist ja uuest presidendikandidaadist Kamala Harrisest Mumbais Indias
Hoolimata Kamala Harrise India päritolust, ei oodata, et tema võimalik presidentuur USA-India suhteid tähelepanuväärselt muudaks, sest need on püsinud tugevad erinevate administratsioonide all. Pildil: India kunsitõpetaja maalib pilte Joe Bidenist ja uuest presidendikandidaadist Kamala Harrisest Mumbais Indias Foto: AP / Scanpix

Ameerika presidendi Joe Bideni presidendikandidatuuri katkestamine jätab turud ootusärevusse, kuigi erinevad varaklassid ei ole näidanud järske liikumisi, on kogu maailma pilgud suunatud sündmuste arengutele USA presidendivalimistel ning investorid kohandavad oma positsioone vastavalt uuele poliitilisele reaalsusele.

Joe Bideni loobumine presidendivalimistelt tõi kaasa USA pikaajaliste riigivõlakirjade tulususe languse 0,03 protsendipunkti võrra 4,21 protsendini, samal ajal kui lühiajaliste tulusused tõusid. «See muutus peegeldab mõõdukat ümberkorraldust, arvestades ootusi, et Trumpi teine ametiaeg võib kaasa tuua maksukärpeid, suuremat valitsuse kulutamist majanduse elavdamiseks ja valitsuse kehtestatud regulatsioonide vähendamist ettevõtluse soodustamiseks,» selgitas Rabobanki vanem turustrateeg Stefan Koopman.

Dollari väärtus langes konkurentvaluutade suhtes 0,1%, kuld samuti 0,1%, samas kui bitcoin tõusis 0,8%. Koopman märgib, et see viitab investorite jätkuvale ettevaatlikkusele ja asjaolule, et need, kes on hiljuti panustanud Trumpi võidule, ei soovi veel oma positsioone ümber korraldada. «Järgmise paari nädala jooksul on poliitilisest küljest rohkem müra kui signaali,» ütles Ray Attrill, National Australia Bank'i globaalne välisvaluutastrateegia kaasjuht.

Tagasi üles