Sõõrumaa firma ja G4S võitlevad Eesti Raudtee turvahankel

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS turvafirma esitlus. Sven Nuutmann, Urmas Sõõrumaa, Indrek Sepp.
USS turvafirma esitlus. Sven Nuutmann, Urmas Sõõrumaa, Indrek Sepp. Foto: Mihkel Maripuu

G4S ning Urmas Sõõrumaale kuulub USS Security on konkurendid ka Eesti Raudtee turvahankel. Sõõruma kuulub ise ka raudteefirma nõukogusse.

Eesti Raudtee teatel esitati hankekutse kolmele firmale, kuid Securitaselt pakkumist ei laekunud.

G4Si ja USS Security esitatud pakkkumused erinvad oma hinnatasemelt märgatavalt, neist odavaim oli Eesti Raudtee poolt ootatud hinnatasemest ligi viiendiku madalam.

Ülisoodne hinnapakkumine tekitas lisaküsimusi ja Eesti Raudtee on pöördunud mõlema pakkuja poole täiendavate küsimustega, et saada kinnitust, et odavnenud hind ei too kaasa turvateenuse kvaliteedi langust.

Pärast selgituste saamist otsustab Eesti Raudtee, kas esitatud pakkumused ei ole põhjendamatult madalad, kas kõik pakkumused vastavad hankedokumentides sätestatud tingimustele ning otsustab turvaettevõttega lepingu sõlmimise küsimuse.

Eesti Raudtee vajab turvateenuseid kontserni ettevõtete jaamaparkide turvalisuse tagamiseks. Samuti ostetakse turvateenust sisse raudteeveoste valveks ja kaitseks.

Sõlmitava lepingu tähtaeg on kolm aastat, mida on võimalik tähtaja lõppemise korral pikendada kahe aasta võrra.

Eesti Raudteel kontserni ettevõtete mehitatud valve leping turvafirmaga USS Security lõpeb ära 30. aprillil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles