Bigbanki kasum suurenes hüppeliselt

BNS
Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Bigbanki juuli puhaskasum oli 3,7 miljonit eurot ning aasta seitsme esimese kuu kasum kokku 20,7 miljonit eurot, kasvades võrreldes 2022. aastaga 23 protsenti.

Klientide hoiused ja saadud laenud kasvasid aastaga 423 miljonit eurot ehk 34 protsenti 1,66 miljardi euroni, nõuded klientidele kasvasid aga 339 miljonit eurot ehk 29 protsenti 1,49 miljardi euroni, teatas pank börsile.

Neto intressitulud olid juulis 8,7 miljonit eurot, aasta seitsme esimese kuuga kokku 55,4 miljonit eurot. Seitsme esimese kuu võrdluses aasta taguse sama perioodiga oli kasv 8,4 miljonit eurot ehk 18 protsenti. Neto laenunõuete ja finantsinvesteeringute allahindluste maht oli aasta seitsme esimese kuuga 10,3 miljonit eurot, võrreldes aasta taguse ajaga oli kasv 2,5 miljonit eurot ehk 33 protsenti.

Omakapitali tootlus oli seitsme esimese kuu koondvaates 16,1 protsenti.

Tugev kasv jätkus

2023. aasta juulit iseloomustas panga teatel Bigbanki jaoks tugeva kasvu jätkumine – laenudest kasvasid üsna võrdsetes mahtudes nii ärilaenude, kodulaenude kui ka tarbimislaenude portfellid. Hoiuste poole pealt oli kasv suurem säästuhoiuses, kus kõige rohkem kasvas hoiuste maht Hollandi klientide hulgas. Kasvuhoo on sisse saanud ka mai lõpus turule tulnud säästuhoius Soomes.

Kuigi juulis püsis euribori tase stabiilsena, siis hoiuseintresside kasv Bigbanki koduturgudel jätkus. Laenuportfelli krediidikvaliteet püsib panga kinnitusel tugeval tasemel ja laenuklientidel ei ole tekkinud olulisi raskusi enda kohustuste teenindamisel.

Nii 8,7 miljoni suurune netointressitulu kui ka 3,7 miljoni suurune puhaskasum olid kuude lõikes Bigbanki jaoks 2023. aastal rekordilised näitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles