Itaalia politsei avastas rannakuurortides arvukalt puudusi (1)

PM Majandus
Copy
Suplusasutus Itaalias, Amalfi rannikul
Suplusasutus Itaalias, Amalfi rannikul Foto: IMAGO/Bihlmayerfotografie

Halvaks läinud oliiviõli, valesti hoiustatud linnuliha ja kehv hügieen – inspektorid avastasid umbes 800 Itaalia rannakuurortis tehtud kontrolli käigus kohutavaid tingimusi. 20 suplusasutust olid sunnitud oma baarid ja restoranid sulgema.

Itaalia politsei avastas mere ja järvede ääres asuvate rannakuurortide kontrollide käigus arvukalt rikkumisi. Tervisekaitsele spetsialiseerunud Carabinieri üksuse Nas andmetel pidi 20 suplusasutust sulgema oma restoranid ja baarid tõsiste hügieeniliste või struktuuriliste puuduste tõttu. Uurijad avastasid eeskirjade eiramisi 838 kontrollitud asutusest 257s (peaaegu 31 protsenti).

Carabinieri kontrollidel leitud rikkumised olid enamasti seotud hügieeniliste puudustega köökides ja kohtades, kus toitu valmistatakse. Pressiteate kohaselt konfiskeerisid uurijad kaks tonni toitu, mille kõlblikkusaeg oli lõppenud või mida oli ladustatud ja jahutatud ebakorrektselt. Näiteks avastati ühes ettevõttes 90 liitrit ilmselgelt halvaks läinud oliiviõli ja mitu kilogrammi sobimatult külmutatud kodulinnuliha.

Lisaks sellele teatati, et mõned ettevõtted kasutasid oma rajatisi öösel nn vabaõhudiskodena. Näiteks oli ühes kuurordis ebaseaduslikult korraldatud pidusid, kus osales 500 inimest.

Itaalias on nn suplusasutused (stabilimenti balneari it.k) reeglina rannas paiknevad kindlad alad ja lõigud, kus saab rentida lamamistooli koos päikesevarjuga. Sageli pakuvad need suplusasutused ka toitlustust, samuti on olemas dušid, tualetid ja riietusruumid. Tasulisi suplusasutusi peetakse Itaalia rannakultuuri sümboliks.

 
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles