Delfi Meedia kasvatas müügitulu ja kasumit

BNS
Copy
Sularaha lugemine
Sularaha lugemine Foto: Liis Treimann

Delfi Meedia ASi müügitulu kasvas möödunud aastal 15 protsenti ehk rekordilise 30,7 miljoni euroni ja puhaskasum 22 protsenti ehk 2,3 miljoni euroni.

Müügitulust 14 miljonit eurot teeniti reklaamimüügist ning 14,9 miljonit eurot tellimustuludest ja üksikmüügist. Muud tulud küündisid 1,7 miljoni euroni, selgub Delfi majandusaasta aruandest.

Ettevõte kasvatas mullu digitellijate arvu ning ajalehtede ja ajakirjade levitulud püsisid stabiilsed, mis näitab Delfi hinnangul endiselt lugejate tugevat huvi trükiajakirjanduse vastu. Negatiivset mõju avaldas energiakulude järsust kasvust alanud inflatsiooniline surve kulubaasile, eriti kande-, trüki-, paberi- ja tööjõukuludele.

2023. aastal soovib ettevõte jätkata investeeringuid IT-süsteemide ja tarkvara uuendamiseks. Plaanis on juurutada uued infrastruktuurilahendused ja lansseerida lisaturvakiht, et tõrjuda küberrünnakuid.

Samuti läheb Delfi edasi Piletitasku platvormi arendamiseks vajalike investeeringutega ning panustatakse digitulude kasvu.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 374 inimest, aasta varem 350. Tööjõukulud kasvasid aastaga 13,1 miljonilt eurolt 14,6 miljoni euroni.

Delfi Meedia kuulub Tallinna börsil noteeritud Ekspress Gruppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles